Що входить в екіпіровку мотоцикліста?

Опубліковано motoukraina1 17.09.2018 0 Коментарі

Все мотоциклісти поділяються на тих, хто вже падав або ще впаде. Але всі без винятку повинні купувати мотоекіпіровку, так як вона в разі падіння може врятувати життя. Багато хто їздить тільки в одному шоломі, нехтуючи іншими засобами захисту. Мотоекіпіровка може відрізнятися в залежності від типу мотоцикла і місцевості водіння.

 

Шолом

 

Шолом є основою захисту будь-якого мотоцикліста, він захищає голову під час падіння, від ударів і від тертя об асфальт. Для власників многокубатурной техніки і спортбайков підійде шолом-інтеглар. Він має класичний стиль і повністю закриває голову, включаючи підборіддя. Такий мотошлем має захисний візор, здатний витримати значні удари від каменів. Для кросових мотоциклів потрібен спеціальний шолом, він має особливу форму, що захищає маску від запотівання і не дає бруду потрапляти в обличчя. Для міської їзди або для малокубатурних техніки, підійде шолом з відкритим підборіддям, він легко продувається і на малій швидкості, що ні доставити дискомфорту в жарку пору року.

 

Мотоботи і рукавички

 

Другим за значимістю після шолома йде захист рук і ніг. Під час падіння з мотоцикла людина інстинктивно спирається на свої кінцівки, а іноді навіть невелика аварія може призвести до серйозних пошкоджень. Мотоботи відрізняються по жорсткості і по їх застосуванню. Мотоциклетний взуття, для дорожніх мотоциклів м'якша, а її шкарпетки зроблені так, щоб легше перемикати коробку передач. Вони добре захищають ноги від тертя об асфальт і від вивиху голеностопа. Для кросових мотоциклів вони мають більший захист і міцність, так як при їзді по бездоріжжю можна ногою зачепити коріння дерев, каміння або інші перешкоди.

 

Рукавички так само як і шолом, невід'ємна частина мотоциклетної екіпіровки. Навіть при невеликому падінні людина може отримати серйозні травми. Мотоперчатки мають спеціальні накладки, які захищають руки від тертя.

Черепаха

 

Не всі вдаються до покупки серйозної мотозахисту, але якщо мотоцикліст їздить на потужній техніці, то така екіпіровка йому необхідна. Черепаха є комплект з'єднаний собою спеціальною захисною тканиною. Він включає в себе налокітники, нагрудні накладки, накладки на плечі і спеціальний каркас на всю довжину хребта. Такий комплект захищає, всю верхню част тіла в разі падіння і особливо хребет адже саме від найбільше страждає в таки пригодах.

Написати коментар