Мотоблоки проти культиваторів: критерії вибору

Опубліковано motoukraina1 20.08.2018 0 Коментарі

Охочих попрацювати на своїй ділянці землі не стає менше. Для деяких садівництво та городництво - це просто улюблене заняття, для інших можливість забезпечити свою сім'ю додатковими продуктами харчування або взагалі є основним джерелом доходу.

 

Найважча робота в полі, на заміській ділянці або в саду, така як перекопування землі, розпушування, підгортання цілком може перетворитися в цікаве, не настільки нудне і трудомістке заняття. Зараз з'явилися універсальні багатофункціональні помічники – культиватори та мотоблоки, здатні виконати цю роботу, тим самим, звільнивши масу часу і сил для інших потрібних справ на присадибній ділянці. Залежно від площі оброблюваної землі і обсягу робіт, а також кількості перешкод у вигляді насаджень - підбирається необхідне обладнання.

 

Для невеликих і середніх земельних ділянок зовсім не обов'язково купувати потужну машину, з ними успішно впорається призначений для цих цілей невеликої культиватор. Тим більше, що і вони бувають різні, є зовсім легкі, зручні, компактні з малою потужністю. Нехай працюють вони значно повільніше важких і потужних мотоблоків, зате такий культиватор, буде просто незамінним помічником для представниць слабкої статі, адже не кожна жінка здатна впоратися з обладнанням, якщо воно буде важити 70 кг, а 15-20 кг це в самий раз. < / p>

  Перекапать, розпушити, підгорнути грунт і нарізати борозенки він зможе, а це вже не мало. Крім того, і маневреність у нього буде більше, на ділянці де багато дерев і чагарників інший просто не розвернеться. Інша справа, якщо територія, яка потребує обробки, велика, тоді можна придбати культиватор більшої потужності, та й додаткові пристосування до нього здатні розширити сферу застосування такої машини, щоб вона не простоювала, а повністю себе окупала.

 

Коли знадобиться мотоблок?

  Для дуже високих ділянок і важких грунтів краще купити потужний мотоблок, універсальну машину, здатну не тільки копати і розпушувати грунт. До нього можна підібрати додаткове обладнання у вигляді причепів або навісів, таких як плуг, фреза, окучник, картоплекопач, косарка, ніж-відвал, щітка. Такому мотоблока можна знайти застосування в будь-який час року, він ніколи не буде простоювати без діла.

 

Зорати землю, посіяти, посадити, прополоти, зібрати врожай, розпиляти деревину, викосити траву і прибрати сніг з двору, можна за лічені години, якщо в наявності буде мотоблок! Крім того, мотоблоки зазвичай відмінно ремонтопрігодни. Зокрема, у нас ви можете купити запчастини для мотоблоків різних видів.

Написати коментар