Заклепка мотоциклетної ланцюга

Опубліковано motoukraina1 20.02.2018 0 Коментарі

Зірочки і ланцюги деколи потрібно замінювати - ця процедура стосується будь-якого мотоцикла, незалежно від цінової категорії. Расспресовка зазвичай здійснюється   завдяки особливому інструменту. Перш за все, потрібно, щоб ланцюг виявився на місці для посадки, після чого можна приступати до етапу заклепки. Дротом або спеціальним замком необхідно з'єднати стару і нову ланцюг. Після протягування потрібно домогтися роз'єднання фіксатора. Мотоцикл в горизонтальному положенні — важлива умова проведення процедури, його потрібно надійно зафіксувати і виставити нейтральну передачу. Робота стане набагато приємніше, якщо обзавестися спеціальним набором для обслуговування. У разі термінової необхідності або неможливості придбати комплект, завжди знайдуться підручні інструменти, які зможуть задовольнити цілі і завдання роботи. Зазвичай, всю необхідну комплектацію інструментів можна підшукати в будь-якому гаражі.

 

 

Перший варіант (з допомогою спеціального девайса)

Невелика струбцина допоможе пресуванні, вона повинна бути з зафіксованим металевим кулькою на одному з кінців. Замок развальцовивается в процесі затягування різьблення. Але перш за все в ланках ланцюга повинна гранично чітко виявитися шпилька для фіксації, цей момент повинен здійснюватися максимально обережно і не поспішаючи. Саме за допомогою нарізного механізму можна досягти високоякісного випрессовиванія і напрессовиванія замку, також завдяки йому виставляється регулювання зусилля.

В разі, якщо є кілька різновидів ланцюгів, для їх обслуговування найбільш вдало підходить комплектація набору з варіативністю вибору діаметрів шпильок і кульок. Від правильного вибору шпильки і кульки залежить якісно виконана робота, це важливо для уникнення пошкодження ланки в разі упору шпильки в бічну стіну.

 

Другий варіант (з допомогою молотка)

Ні спеціального інструменту для ремонту мотоцикла? Тоді цей варіант може стане в нагоді. Кувалду або ковадло варто помістити вниз, щоб вона опинилася під ланцюгом. Потрібно взяти молоток і акуратно загнати шип для фіксації між ланками. В кінцевому підсумку шпилька повинна виглядати в формі гриба. Це завдання займе деякий час, приблизно менше півгодини. Бажано вже мати досвід в цій справі і приділяти особливу увагу стану двом закінченнях шпильок для фіксації.

 

Третій варіант (за допомогою пробойчіка)

Металевий, конусоподібний прутик, хрестоподібне жало — так виглядає спеціальні керна. Досить одного чіткого попадання, і шпилька знаходить рівномірну форму, максимально точно фіксуючу ланцюг. При необхідності можна обійтися без походу в магазин і зробити його з керна. Заточка здійснюється під будь-яку форму після відпилювання кінчика.

 

Четвертий варіант (за допомогою лещат)

Спосіб відрізняється копіткістю роботи і витрачених зусиль, але результат зазвичай перевершує всі очікування високою якістю. За допомогою лещат, доводчика шпильки і металевої кульки можна здійснити це завдання. Шарик знадобиться при пресуванні обох кінців після фіксації ланок і приміщення шпильки за допомогою молотка в замок. Надійна фіксація кульки досягається завдяки насічки.

Написати коментар