Каферейсери - мотоцикли з диким норовом

Опубліковано motoukraina1 14.02.2018 0 Коментарі

Мотоцикл, без сумніву, хороший варіант на зміну автомобілю. Особливо в спекотний літній день – немає нічого кращого, як мчати по місту з вітерцем. Але якщо існують швидкісні автомобілі для міста, існують і такі мотоцикли. Називаються вони каферейсери. І ось кілька фактів з історії, які потрібно знати мотолюбителям, щоб легко і просто вибрати собі такий двоколісний транспорт.

каферейсери - це …
&Nbsp;
Термін використовується не тільки для самого мотоцикла, але і для його власника. Каферейсери - це мотоцикл пристосований за допомогою модифікації технічного оснащення для їзди по вузьких вулицях міста. У даного транспортного засобу комфорт замінений на швидкісні навички і поліпшені маневреність і керованість.
&Nbsp;
Варто пам'ятати, що каферейсери - це всього лише модифікація, а не повністю кастомними засіб пересування. Дані мотоцикли тільки замахуються на спортивні, про що говорить, наприклад, посадка і подовжений бензобак.



Історія
&Nbsp;
Історія виникнення таких мотоциклів бере свій початок на початку двадцятого століття в передмісті Лондона. У повоєнний час виробництво автомобілів припинилося, а ось популяризація мотоциклів тільки набирала обертів. Коштували вони недорого, а колишні у вжиток взагалі можна було купити за безцінь. І ось так сталося, що багато водіїв мотоциклів проводили вечори в AceCafe. Жарко сперечалися або навпаки спокійно обговорювали свої транспортні засоби.
&Nbsp;
На десятиліття між п'ятдесятими і шістдесятими роками припав пік продажів мотоциклів, тому то придорожнє кафе з кожним днем ​​збирало все більше і більше гостей на двох колесах. У святкові дні стоянка у кафе забивалася до межі і могла налічувати до кілька тисяч мотоциклів. Таке збіговисько мотолюбителів породило собою суперечки про швидкість і наступні заїзди прямо на трасі, у якій розташовувалося AceCafe. І поліція нічого не могла з цим вдіяти.
&Nbsp;
У той час в музичній індустрії зародилася нова епоха - рок ’ н ’ рол. Телевізори все ще були великою рідкістю. І подивитися концерт можна було все в тому ж кафе, куди і з'їжджалися велику кількість народу (всі також на мотоциклах). Такі збіговиська залучили рок ’ н ’ рольні групи і вони стали співати в живу в самому кафе. Саме це стало асоціювати водіїв мотоциклів з культурою рок ’ н ’ ролу. А пізніше багато мотоциклісти і зовсім стали іменуватися рокерами.


&Nbsp;
Але не всім любителям двоколісного транспорту сподобалася ідея ганяти на здоровенних мотоциклах, носити шкіру і іменуватися рокерами. Інша частина вважала за краще одягатися в елегантні костюми, красиво зачісуватися і роз'їжджати по місту на щось подібне сучасним скутерів. Учасники даного течії отримали прізвисько - моди. У них з ракетами відношення не клеїлися і тому часто відбувалися сутички і серйозні бійки в яких брало участь до декількох сотень чоловік. Але обидві субкультури нерозривно були пов'язані з каферейсери.
&Nbsp;
Зараз такі посиденьки в кафе серед фотолюбителів досі популярні, адже власники каферейсери все ще досить великий пласт в мотокультури.
&Nbsp;
Модернізація
&Nbsp;
Всі розмови британських рокерів тих часів зводили до однієї мети. Вони хотіли дізнатися яку максимальну швидкість здатні показати їх машини. Адже серійний мотоцикл явно не зможе вичавити з себе 160 кілометрів на годину.
&Nbsp;
Це прагнення змушувало власників каферейсери модернізувати свої машини. Вони часто зверталися до професійних гонщикам, щоб дістати необхідні деталі. Тому в той час по вулицях міста ганяли мотоциклісти на майже гоночних апаратах.
&Nbsp;
Але на одному лише зміну зовнішнього вигляду рокери не зупинилися і вирішили доопрацювати і нутрощі. Двигуни зазнавали колосальні зміни. Наприклад двигуни часто зовсім змінювалися на мотори з інших мотоциклів. Замінялися рами і шасі і за підсумком виходив зовсім інший апарат. Зухвалий, потужний, легкі і простий в управлінні.
&Nbsp;
Вітчизняні мотоцикли
&Nbsp;
У радянському союзі нічого схоже на каферейсери не було. Багато сучасні ентузіасти відчайдушно намагаються самостійно переробити старі дідусеві Іжі або Яви в каферейсери. Але це затія далеко не з кращих. &Nbsp;

А ось апарати Урал користуються великим попитом у жителів через океан. Їх приваблює не скільки дизайн, а скільки сам зовнішній вигляд. І для цінителів з Європи і Америки вони привабливі за рахунок колясок, тобто як мотоцикли довоєнного періоду.
&Nbsp;
Майстерні
&Nbsp;
Але якщо вже модернізувати власний мотоцикл в каферейсери дуже хочеться, варто звернутися в спеціальну майстерню. Для переробки в каферейсери вибір повинен лягти на мотоцикл з великим об'ємом двигуна, адже Кафф повинен « робити тонну ».

Написати коментар