Доступні і надійні мотоцикли Іжевського заводу

Опубліковано motoukraina1 01.08.2016 0 Коментарі

Виробництво мотоциклів на Іжевському заводі було засновано в 1928 році. Істотний внесок вніс П.В.Можаров. Саме він і очолив конструкторське бюро, яке протягом десятиліть розробляло і вдосконалив модельний ряд.

Ноу-хау свого часу

Уже після року роботи конструкторського бюро заводу був повністю спроектований ІЖ-1. Важкий мотоцикл відрізнявся наступними технічними характеристиками:

  • Карданна передача;
  • Триступенева КПП;
  • Двоциліндровий двигун з об'ємом 1200 см2;
  • Штампована рама.

Для того часу це була надсучасна техніка. Всього за 8 місяців було представлено 5 модифікацій, які пройшли випробування і були готові до серійного виробництва.

Другий етап у розвитку

Після закінчення Другої світової війни на завод була привезена технічна документація моделі ДКВ НЦ-350 з Німеччини. Вона і стала основою для появи нової моделі ІЖ-350. Можна було знайти лише незначні відмінності. Установка телескопічною передньої вилки і задніх гідравлічних амортизаторів стали відмітними особливостями наступної моделі ІЖ-56.

Найбільшу популярність заводу дали дві воістину народні моделі: Іж-Планета і Іж-Юпітер. Вони були відомі практично кожному. Дорожні мотоцикли володіли гідними технічними характеристиками, а також прості в ремонті. Для молоді також пропонувалася модифікація з додаванням « Спорт » ;. Істотно допрацьована модель відрізнялася поліпшеними швидкісними показниками і стійкістю на дорожньому покритті.

Сучасні моделі ІЖ

З 2000-го року на заводі почали виробництво мотоциклів іншого класу. Чоппер ІЖ-Юнкер, який мав нестандартний дизайн в порівнянні з попередніми моделями. Не менш ефектною можна вважати розробку міні-мотоцикла Корнет. Це дуже маленька модель з низькою витратою палива і відмінну маневреність.

Варто відзначити, що випуск Юпітер і Планета 5 не припинявся. Вони все так само були популярні. Крім того, на заводі виробляють спеціалізовані модифікації для поліції і міських служб.

Популярність мотоциклів ІЖ заснована на надійності техніки і простоті в ремонті. Запасні частини в повному асортименті можна придбати в « МотоУкраїна » ;. Їх вартість на дуже доступному рівні, якщо порівнювати з будь-яким закордонним аналогом. Плюс його можна легко тюнінгувати, без величезних капіталовкладень.

Написати коментар